Over dit zorgpad

Zwangere vrouwen met bariatrische chirurgie in de voorgeschiedenis hebben een verhoogd risico op zwangerschapscomplicaties, zoals zwangerschapsdiabetes, een te kleine baby, vroeggeboorte en een kindje met aangeboren afwijkingen. Tevens kunnen er complicaties van de bariatrische chirurgie zelf optreden tijdens de zwangerschap.

In dit zorgpad zijn er afspraken gemaakt tussen de eerste en tweede lijn over de adviezen en aanvullende zorg die wij deze groep vrouwen willen geven. Als een vrouw langer dan 18 maanden geleden geopereerd is zou zij, als ze dat wenst, gedeeltelijk bij een eerstelijns verloskundige onder controle kunnen komen voor haar zwangerschap in plaats van alle controles in het ziekenhuis. Belangrijk is dat ook haar vitaminewaardes normaal zijn. Als alle vitaminewaardes normaal blijven tijdens de zwangerschap en het kindje goed groeit wordt ook een ziekenhuisbevalling niet meer specifiek geadviseerd.

CTA-Banner
Heb je vragen?

Via onze website proberen we je zo goed mogelijk te informeren, maar het kan natuurlijk zijn dat je een andere vraag hebt.