Vrouwen die eerder zijn bevallen door middel van een keizersnede hebben in principe een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen, vanwege het litteken na de eerdere keizersnede. Tijdens de weeën bestaat het risico dat het litteken scheurt. Om het risico op complicaties zo klein mogelijk te maken wordt er tijdens de bevalling in het ziekenhuis gezorgd voor continue bewaking van moeder en kind. Dit gebeurt door middel van een hartfilmpje waarbij de hartslag van zowel de baby als van de moeder als ook de weeën worden geregistreerd.

Omdat veel vrouwen het fijn vinden om met hun eigen verloskundige te bevallen kunnen zij er voor kiezen om tijdens de bevalling in het ziekenhuis begeleid te worden door hun eigen verloskundige. Het hartfilmpje wordt door de klinisch verloskundige of arts beoordeeld. Er is laagdrempelig contact tussen de zorgverleners over de conditie van de baby en de voortgang van de bevalling. Hierover zijn afspraken gemaakt in het “Zorgpad vaginale baring na een sectio”.

Wil je meer weten? Kijk dan hieronder bij de patiënteninformatie.

 

CTA-Banner
Heb je vragen?

Via onze website proberen we je zo goed mogelijk te informeren, maar het kan natuurlijk zijn dat je een andere vraag hebt.