Klinische topzorg op maat voor iedere zwangere

Het UMCG is een academisch ziekenhuis waar op hoog niveau specialistische zorg wordt geleverd. Op de afdelingen Verloskunde en Prenatale Diagnostiek worden zwangere vrouwen behandeld met complicaties tijdens de zwangerschap of met een verhoogde kans daarop.

De afdeling is gespecialiseerd in ernstige problemen tijdens de zwangerschap en is daarmee ook het verwijs- en expertisecentrum voor andere ziekenhuizen in de regio. Ook leveren wij kwalitatief hoogstaande verloskundige zorg bij minder gecompliceerde problemen. Wij zijn er trots op dat wij zorg op maat kunnen leveren onder anderen door intensieve samenwerking met jouw eigen verloskundige. Zo streven wij gezamenlijk naar optimale verloskundige zorg.
De afdeling Verloskunde van het UMCG zal vanaf oktober 2020 samen met de Stadspraktijk Verloskundigen Groningen deel uitmaken van het Centrum voor Zwangeren op een geheel nieuwe locatie binnen het UMCG.

CTA-Banner

Wij, als gynaecologen in opleiding in het UMCG, krijgen door het VSV Stad en Ommeland goed inzicht in de samenwerking tussen gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen en kraamzorginstanties. Deze intensieve samenwerking komt de kwaliteit van zorg voor de zwangere ten goede, hier kunnen we trots op zijn!

Anne van Oers-Zandvliet en Brenda Samaniego Cameron