De drie ziekenhuizen in de provincie Groningen – het Ommelander Ziekenhuis Groningen, het Martini Ziekenhuis en het UMCG – hebben recent overleg gehad met de afdelingen Infectiepreventie van de drie ziekenhuizen en de afdeling Medische Microbiologie in het UMCG en zien mogelijkheden in het toelaten van positief geteste COVID-19 partners van zwangeren op de verloskamers ten tijde van de partus. De protocollen en patiënten informatie binnen de drie ziekenhuizen zijn  hierop aangepast. Uitzondering vormen het operatie complex binnen het UMCG en het Martini Ziekenhuis: hier wordt een partner die positief getest is op COVID-19 niet toegelaten.

Uitgangspunt is: indien de zorgverleners allen de beschermingsmiddelen juist toepassen, volgens de voorschriften van de ziekenhuizen, lopen zij geen verhoogd risico op besmetting met het coronavirus.

Omdat inmiddels bekend is dat de situatie snel kan veranderen, veranderen de adviezen en coronamaatregelen even snel mee. Houd daarom altijd de website en social media van de eigen zorgverlener in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Banner

Diana Woltinge

Projectsecretaris VSV Stad en Ommeland

Delen

CTA-Banner
Heb je vragen?

Via onze website proberen we je zo goed mogelijk te informeren, maar het kan natuurlijk zijn dat je een andere vraag hebt.